Bedrijfsimpressie en historie.

Huisjes Mechanisatie is ontstaan in 1953, toen Fokke Huisjes de smederij aan de Dorpsstraat in De Wijk overnam van Albert Koster. Fokke en zijn vrouw Gees runden indertijd samen het bedrijf, waar de werkzaamheden voornamelijk bestonden uit het beslaan van paarden en het repareren van landbouwwerktuigen.

Door de toenemende ontwikkelingen in de mechanisatie en de steeds groter wordende machines werd de smederij uiteindelijk te klein en daarom is in 1969 besloten om een nieuwe werkplaats te bouwen. Het beslaan van paarden werd minder en de werkzaamheden veranderden door de opkomst van tractoren en steeds modernere landbouwwerktuigen en melkmachines. Huisjes werd dealer van Ford tractoren en Westfalia melkinstallaties. Bovendien werd gestart met een winkel in ijzerwaren en (tuin)gereedschappen. Inmiddels is de oudste zoon, Harry, in het bedrijf gekomen.

In de 70-er jaren is Huisjes dealer geworden van Renault tractoren en is ook de tweede zoon, Roelof, in het bedrijf gekomen. In de jaren tachtig hebben Harry en Roelof de leiding in het bedrijf van hun vader overgenomen.

In 1994 heeft Huisjes Mechanisatie wegens uitbreiding van de werkzaamheden en groter wordende machines een nieuw pand gebouwd in Rogat, wat in april 1995 in gebruik genomen is. De gebouwen aan de Dorpsstraat zijn verbouwd en hier is de huidige Fixet winkel met een tweewielercentrum gesitueerd.

Bedrijfspand Huisjes Landbouw Mechanisatie te Rogat Meppel

 

Huisjes mechanisatie - occasions